New floor buildings located in the new nerve center of Valencia. The architectural concept of the set is of great sobriety, high buildings with a curved silhouette completely wrapped in national white marble with a vertical off-cut that, without variation, permits resolution of the curved areas with a smaller radius and also those that are more open. Constructively, the PF-ALU and PF-ALU/PL systems were chosen. The former is ideal for vertical off-cuts in straight areas as its principal characteristic is the use of horizontal and combined profiles in the radius areas that are strictest with the PL system that permits more closed polygonals. 

Jorge Segarra
Valencia (Spain)
Year of Execution:
Surface area:
35.000 m2
Employed system:
Fachadas ventiladas - Sistema Masa - hotel sorolla palace

other projects sistema masa: